2021-11-25 09:03:00• hírek • Szatmár.ro

Új bázist hoznak létre a hegyimentők számára Batarcson

"Bővítjük Szatmár megye turisztikai szolgáltatásait, új Salvamont bázist hozunk létre Batarcson" - adta közre a hírt a Szatmár Megyei Tanács.

Ezen bázis kiépítésének kapcsán a megyei tanácsosok szerdai ülésükön egy 1 280 négyzetméteres területet tulajdonba vételéről szavaztak, ahová a leendő Salvamont-központ épül majd.


A szóban forgó területre egy moduláris épület kerül a Hegyimentő Közszolgálat minden szükséges felszerelésével, hogy a balesetek esetén azonnal be lehessen avatkozni. Az új központ mellett egy helikopter-leszállópálya is kialakításra kerül, valamint a bázis ATV-vel és egy intervenciós autóval való felszereléséről is gondoskodik a projekt.


"Az új hegyimentő-központ kialakításával egyidőben a Szatmár Megyei Tanács közösen a Batarcsi Polgármesteri Hivatallal tovább szeretné fejleszteni térség turisztikai útvonalait is, beleértve a sziklamászó ösvényeket is a Kopaszbábonynál. Mindezek által összekötjük a batarcsi térséget a közeli Avasban lévő turisztikai központokkal is" - derül még ki a tájékoztatásból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: